Autor: Triin Tabur • 18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asendusarsti süsteemi süstitakse pea veerand miljonit eurot

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles ajalehele Virumaa Teataja, et asendusarsti süsteemi rakendamine toob kindlasti kaasa täiendavaid väljaminekuid eelkõige trans shy;pordikulude ja elamiskulude näol, mille katmisel tuleb perearstidele aga appi riik.

Milline on seis perearstide kriisile lahenduste leidmisel? On räägitud, et ministeerium võtab perearstinduse koordineerimise enda kanda, kui kaugel sellega ollakse?

Eelnõu läks täna (eelmisel kolmapäeval – toim.) esimesele kooskõlastusringile, ootame ministeeriumide, perearstide ja koostööpartnerite arvamusi. Kui me oleme need kätte saanud, siis saadame kindlasti esimesel võimalusel valitsusse ja parlamenti ära. Meie poolt on kõik ettevalmistus tehtud. See ei puuduta mitte ainult esmatasandi arstiabi ja järeleval shy;ve korraldamist terviseameti poolt, vaid ka tervisestatistika kogumist tervise arengu instituudi poolt. Ma loodan, et riigikogu kiidab selle eelnõu heaks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099