Autor: Triin Tabur • 18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ennet: terviklikus meditsiinis oleks probleeme tunduvalt vähem

Ravikindlustamatute seltskond, keda haigekassa rahastab vaid vältimatu abi korral, on viimaste aegade tormilise arengu tagajärjel kiiresti kasvamas, nendib Ida-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja doktor Jüri Ennet Õhtulehes.

"Osa inimesi ei jõua sellele hoogsale arengule järele ja jäävad rongist maha. Kui meil on rikas riik, siis ei saa ju ka haiglad ja haiged vaesed olla," ütleb hooldusravikliiniku juhataja äratuntava irooniavarjundiga hääles.

Ravikindlustamatute osakond on mõeldud vaid tallinlastele. Teist sellist asutust Eestis pole ja küllap tuleb õnnetutel pealinna piiri taga Enneti sõnul vaid jumalale loota. Tallinnas katab ravikindlustamata patsientide vältimatut abi ületavad kulud linnaeelarve – kümne päeva jooksul võivad Magasini tänava osakonna kunded vajadusel saada igati Euroopa tasemel meditsiinilist abi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099