Rakvere haigla juurdeehitus vajab omavalitsustelt lisaraha

AS Rakvere Haigla nõukogu liige Toomas
Varek selgitas möödunud neljapäeval Tapa vallavolikogu istungil haigla
juurdeehitustööde lisarahastamise vajadust, kirjutab Lääne-Virumaa nädalaleht Kuulutaja.

Teatavasti tahab Rakvere Haigla ehitada vana haiglahoone asemele uue hooldus- ja taastusravi kompleksi, mille projekteerimist ja ehitamist rahastatakse osaliselt Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist. Uude hoonesse rajatakse 70-kohaline hooldusraviosakond koos taastusravi keskusega. Hoone ehitustööd on planeeritud lõpetada 2012. aastal.

Tööde teostaja leitakse riigihanke abil, kuid ehitushindade suurenemise tõttu lähevad tööd rohkem maksma, kui esialgu planeeritud. "Kahjuks on ehitushinnad tõusnud ja meie arvatud viie miljoni euro piirist läheks uus kompleks pakkumiste järgi paar miljonit rohkem maksma," sõnas haigla juhatuse esimees Rain Sepping septembri alguses Kuulutajale. Eurotoetuste osa sellest summast on küll 1,5 miljonit eurot, kuid ülejäänud summa oleks uue kompleksi ehitamisel haigla omanike ehk Lääne-Viru omavalitsuste oma raha.

Läbirääkimised omanike vahel on andnud positiivseid tulemusi ja praktiliselt kõik on andnud nõusoleku lisaraha eraldamiseks. Nõukogu liikme Toomas Vareku sõnul pole konkreetset seisukohta seni välja öelnud vaid Tapa vald. "Eks vaatame, millise seisukoha Tapa volikogu lõpuks võtab," ütles ta. "Jõuga ei saa midagi läbi suruda, konsensust on vaja. Seni pole haigla omanikeringis sellist olukorda tekkinud, et üks on vastu ja ülejäänud poolt – oleme alati leidnud kõiki rahuldava ettepaneku. Antud juhul surub aga aeg peale – hanked on tehtud ja hiljemalt novembri lõpuks tahame asjaga ühele poole saada."

Tapa omavalitsuse kõhklevat seisukohta võib seletada ka asjaoluga, et Tapa linnas on oma (era)hooldushaigla olemas ja 70 voodikoha lisandumine Rakverre tekitaks kahe asutuse vahele konkurentsi. Rakvere Haigla juht Rain Sepping on aga seisukohal, et 120 voodikohta, mis Rakvere haigla ümberehituse järel maakonda tekiks, oleks Lääne-Virumaa jaoks täpselt paras.


Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.