Autor: Triin Tabur • 30. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pille Ilves: piisav teavitamine parandab ka ravitulemusi

Eesti Patsientide Esindusühingu (EPE) tegevjuht Pille Ilves kõneles Meditsiin 2012 konverentsil patsiendi sisulise teavitamise vajadusest tervishoiu töötaja poolt.

Ilves rõhutas, et patsiendiõigustega on kõik korras, kui patsiente koheldakse austusega ja jõustavalt ja kui lähtutakse mõttest “Kuidas mina sooviksin, kui oleksin patsiendi asemel?”

Ilves tõi välja põhjused, miks patsient pahatihti arsti juhiseid ei järgi. See võib juhtuda näiteks siis, kui patsient ei saa aru ehk et teda pole piisavalt teavitatud. Teinekord ei jää arsti poolt öeldu meelde ehk et teda pole sobivalt teavitatud. Põhjusi on veelgi, kuni selleni, et inimesel puudub raha ettekirjutuste täitmiseks, aga ta ei julge seda arstile öelda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099