Autor: Merike Kungla • 15. detsember 2011
Ainult tellijatele

Seagripp võib põhjustada kiilaspäisust?

Värske aruanne Jaapanist viitab seosele seagripi ja areaatalopeetsia ehk laigulise juuksetuse vahel. Uurijad teatavad, et seitsmel patsiendil langes osa juukseid välja ühe kuni nelja kuu jooksul pärast haigusnähtude ilmnemist, vahendab Forte Live Science't.

Laigulise juuksetuse täpne põhjus pole teada, ent arvatakse, et seda põhjustab organismi immuunsüsteemi rünnak juuksenääpsude vastu, mis panebki juuksed välja langema. Harvadel juhtudel võivad patsiendid sajaprotsendiliselt kiilaks jääda või koguni kaotada karvad ka keha muudest piirkondadest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708