Pevkur: arstide väide vale

Sotsiaalministeeriumi teatel ei ühti
arstide ja õdede avalduses esitatud väide, et minister ei pea arstide
lahkumist probleemiks, Hanno Pevkuri arvamusega.

Ministeeriumi meedianõuniku Tiina Ansipi kinnitusel ei väitnud sotsiaalminister kolmapäevasel arstidega toimunud kohtumisel, et arstide lahkumine pole probleem või et töökoormus oleks väike.

Kohtumisel räägiti tervishoiu rahastamisest ja muuhulgas sellest, et kui vaadata keskmiselt arstide hulka Eestis võrrelduna teiste Euroopa Liidu maadega ja teha sama võrdlus õdede osas, siis on Eestis suurem probleem õdede nappusega.

"Arstide Liidu esindajate selline meelevaldne tõlgendamine kohtumisest on selgelt ühepoolne ja ei väljenda adekvaatselt kohtumisel räägitut," rõhutas meedianõunik. Ta lisas, et minister palus arstide liidul täpsustada oma ettepanekutes toodud arstide töökoormuse numbreid.

"Põhjuse selleks andis statistika arvestus, mille kohaselt praegune keskmine eriarsti koormus on võrreldes arstide liidu poolt ettepanduga oluliselt madalam ja seetõttu palus minister lisaselgitusi ning arusaamist, kas liit soovib arstide praegust töökoormust suurendada või vähendada," vahendas Tiina Ansip ministrit.

Kohtumise põhiteema oli tervishoiu rahastamine järgmisel aastal ja selles osas on olukord võrrelduna lõppeva aastaga ministeeriumi hinnangul oluliselt parem.

Sotsiaalministeeriumi terviseala eelarve 2012. aastal on 874,6 miljonit eurot (2011 802,7 miljonit eurot). Peamised kasvud aastate võrdluses toimuvad ravikindlustuse eelarve suurenemise arvelt seoses sotsiaalmaksu laekumise paranemisega järgmisel aastal (771,9 miljonit eurot 2012; 711,2 miljonit eurot 2011. aastal) ja välisrahade suurema kasutamisega (26 miljonit uuel aastal tänavuse 19,4 miljoni asemel).

"Paranenud eelarve võimalused toovad endaga tuleval aastal kaasa koefitsiendi kaotamise raviteenuste hinnakirjalt; täiesti uute algatustena hakkame aga uuel aastal rahastama perearstide asendussüsteemi loomist, noore arsti lähtetoetust, ETV terviseteemalist saatesarja, antidootide soetamist, kutsehaiguste ekspertiisi, siirdamiskoordinaatoreid ja puuetega inimeste hambaravi narkoosi ning toetame ainsalt eestikeelset tervisealast teadusajakirja Eesti Arst," ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.