Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noor arst kiidab Ida-Virumaa keskhaigla uuringu- ja ravitingimusi

Mõne aasta eest Tartu Ülikooli lõpetanud arst, praegune Ida-Viru keskhaigla infektsioonikontrolli teenistuse direktor Natalia Nikitina sõnul ei oleks ta Ida-Viru Keskhaiglasse tööle tulnud, kui sealsed töötingimused teistest haiglatest kehvemad oleksid.

Nikitina tegi internatuuri ja residentuuri läbi Tallinnas, kuid otsustas tööle asuda Ida-Viru keskhaiglasse eelkõige seal elava perekonna pärast. "Pealegi pole meie haiglas uuringu- ja ravitingimused sugugi halvemad kui teistes haiglates," rääkis ta Põhjarannikule. "Mulle meeldib meie haigla kollektiiv. Siin on palju kogenud spetsialiste, kellelt saab alati nõu küsida. Kui siin oleks konflikte või poleks võimalik teha korralikke uuringuid või pakkuda haigetele kogu võimalikku ravi, nii nagu mind Tartu ülikoolis õpetati, siis oleksingi võib-olla ära sõitnud."

Nikitina ei oska öelda, miks ei tule Ida-Virumaale teistest linnadest pärit ülikoolilõpetajad. "Võib-olla sellepärast, et nad ei tunne Ida-Virumaad. Millalgi kujunes välja seisukoht, et siin on kehvemad ravi- ja diagnostikavõimalused. Kuid uskuge mind, praegu tehakse siin kõiki analüüse ja uuringuid samal tasemel kui teisteski suurtes regionaalhaiglates."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099