Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Ravim matkib punase veini kasulikku toimet
Kui punasest veinist leiti tervist
tugevdavat resveratrooli-nimelist ainet, pani see veinisõbrad juubeldama. Paraku
kahandasid juba esimesed biokeemilised uuringud rõõmu, sest selgus, et
veresuhkru taset kontrollivat ja vöökoha paisumist ära hoidvat molekuli on
veinis ülivähe.
Tervise tugevdamiseks peaks veini tarvitama hiigelkogustes, kuid sarnase toimega molekul on juba kliinilistes katsetustes. Resveratrooliga sama tüüpi inhibiitor oli parasjagu USAs kliinilisel katsetusel Alzheimeri tõve ravimina, vahendas Novaator.
Punase veini koostisosi uurinud teadlaste sõnul ei pruugi see alkohoolne jook tervisele sugugi nii kasulik olla, kui loodetakse, vahendas ERRi teadusportaal.