Autor: Triin Tabur • 13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Punase veini soodsad tervisetoimed võivad olla liialdus

Punase veini koostisosi uurinud teadlaste sõnul ei pruugi see alkohoolne jook tervisele sugugi nii kasulik olla, kui loodetakse, vahendas ERRi teadusportaal.

Uuringud on näidanud, et punase veini, tumeda šokolaadi ja marjade tarbimine alandab põletikku, osutades võimalusele, et ühine koostisosa resveratrool aitab sellist soodsat toimet seletada.

Siiski ei leidnud John Hopkinsi ülikooli meditsiinikooli teadlased sellel väitele kinnitust. Uuringus osalenud Toskaana väikelinnade elanikke (783) küsitleti nende igapäevaste toitumisharjumuste suhtes ning nende uriiniproovidest mõõdeti resveratrooli sisaldust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099