Punase veini koostisosi uurinud teadlaste sõnul ei pruugi see alkohoolne jook tervisele sugugi nii kasulik olla, kui loodetakse, vahendas ERRi teadusportaal.
Uuringud on näidanud, et punase veini, tumeda šokolaadi ja marjade tarbimine alandab põletikku, osutades võimalusele, et ühine koostisosa resveratrool aitab sellist soodsat toimet seletada.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Kui punasest veinist leiti tervist
tugevdavat resveratrooli-nimelist ainet, pani see veinisõbrad juubeldama. Paraku
kahandasid juba esimesed biokeemilised uuringud rõõmu, sest selgus, et
veresuhkru taset kontrollivat ja vöökoha paisumist ära hoidvat molekuli on
veinis ülivähe.
Maailma Vähiuuringute Fondi andmetel aitab
igapäevase klaasi veini vahetamine veidi väiksema kangusega alternatiivi vastu
vähendada soolevähki haigestumise riski.