Autor: Kadi Heinsalu • 29. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kariis: arst nagu orkester

Tallinna Arstide Liidu juht Toomas Kariis võrdles oma ettekandes Tartus alanud arstide päevadel arstikunsti orkestriga, kus on kooskõlas palju pille, kelle eesmärk on toimida kellegi jaoks, kellegi nimel.

Rahvusvahelises vaates napib nii häid muusikuid kui ka arste, sõnas Kariis. Kellel tiivad kannavad, lendavad minema. Arstid lendavad proovima teisi lavasid, jätkas ta. "Mis tõmbab? Palgaerinevus on üks erinevus, tööaja aspekt on teine. Põhjamaades pole jõudlus kehvem, kuid neil pole kiiret, nad teevad tööd rahulikult. Kolmas aspekt on parem ühiskondlik hoiak ja ajakirjanduse reageeringud," rääkis Kariis.

Ta tõstatab küsimuse, kas peaks tuleks läbi viia tervishoiu ja omavalitsuse reform, sest tervishoid vajab rahastamise ümberkorraldamist. Riigi roll on olnud küllalt passiivne, ja paika on panemata vastutus, sõnas Kariis. "Ma arvan, et meie arengusuund on tugevate ravikeskuste suunas."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099