Autor: Triin Tabur • 10. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väitekiri: Kokkuhoid koolitervishoiult läheb kalliks maksma

Soomes kaitsti äsja väitekiri, mis näitab, et kokkuhoid koolitervishoiult läheb tervishoiusüsteemile kokkuvõttes kalliks maksma.

Kuopios töötava psühhiaatri Tarja Paakkose väitekiri sai alguse hämmingust, kui ta töötas laste- ja noorte psühhiaatriaosakonnas õena ja märkas, et 2000ndatel aastatel tuli haiglaravile erakordselt palju psühhiaatriliste probleemidega lapsi ja noori.

Paakkose peamine väide on, et raskesti ravitavaid noori psühhiaatriapatsiente jõudis 2000ndatel aastatel kallile haiglaravile eriti palju neist 34 Soome piirkonnast, mis tegid 90ndatel kõige suuremad kärped laste ja noorte vaimset tervist toetavatelt abiteenustelt. Kärped koolitervishoius näivad siin kõige saatuslikumad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099