15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa võrdles HVA haiglaid

Täna, 15. mail avaldab haigekassa esmakordselt aruande, mis sisaldab haiglavõrgu arengukavva kuuluvate haiglate lõikes võrreldavaid andmeid. Aruandes on kokku 19 erinevat indikaatorit, mis iseloomustavad ravi kättesaadavust, raviprotsessi ning ka ravitegevuse tõhusust. Avaldatav aruanne on haiglate, arstlike erialaseltside ja haigekassa mitmeaastase koostöö tulemus.

Avaldatavas aruandes kasutati haigekassale esitatud raviarvetel olevat informatsiooni andmaks haiglatele nende tegevuse kohta tagasidet. Dokumendis on toodud mitmete enamlevinud kirurgiliste protseduuride puhul haiglas viibimiste kestused ja päevaravis tehtud protseduuride osakaalud. Samuti vaadatakse ambulatoorsete ravijärjekordade põhjuste esinemissagedusi, erakorralise töö osakaalu statsionaarses abis ning lisaks on võrreldud kliinilisi näitajaid, nt insuldi korral vajalike uuringute teostamist.

Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov ütles: „Haigekassa üks eesmärk on anda partneritele nende tegevuse kohta tagasisidet ja avalikustada ravitegevust puudutavat teavet. Kõnealuses aruandes esitatud indikaatorite väärtuseid ei saa käsitleda haigekassa hinnanguna haiglate tegevusele, vaid näitajad sõltuvad paljude erinevate asjaolude koosmõjudest. Küll aga annab see teave haiglajuhtidele võimaluse võrrelda enda tulemust teiste raviasutustega ning analüüsida, kas midagi tuleks ette võtta oma haigla arendamiseks.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099