21. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsioon tuvastas ehituse sihtkontrolli käigus 176 rikkumist

Läinud nädala neljapäeval korraldas Tööinspektsioon üle-eestilise ehituse sihtkontrolli, millle käigus tuvastati ehitustel 176 õigusaktide rikkumist, millest 27 olid nii ohtlikud, et tuli töö peatada või töövahendi kasutamine keelustada.Rohkem kui pooltel juhtudest peatati töö, kui töötajad ei kasutanud isikukaitsevahendeid, teavitas inspektsioon.

1. juulist 2009. aastal kehtima hakanud korra kohaselt on ehitusobjekti peatöövõtjal kohustus määrata töötervishoiu ja tööohutuse koordinaator, kes kontrollib kogu ehitusplatsi. Näiteks on vajalik paigaldada trepile käsipuu, et kõigi alltöövõtjate ehitustöölistel oleks ohutu liikuda.

Tööandja peab tagama, et isikukaitsevahendit kasutataks valmistaja antud kasutusjuhendi kohaselt ohtliku töö algusest kuni töö lõpetamiseni ning kontrollima selle kasutamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099