Autor: Siret Trull • 8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: teadlikkus psoriaasist on Eestis madal

Eesti Psoriaasiliidu uuringust selgus, et Eesti inimesed teavad psoriaasist vähe, peavad seda nakkavaks ning haiguse põdejad satuvad tihti piinlikesse olukordadesse.

Psoriaas põhjustab patsiendile väga suurt emotsionaalset ja psüühilist pinget seetõttu, et kaasinimesed seda haigust ei mõista. Nii tunnistas 26% haigetega kokkupuutunud küsitletutest, et neil on psoriaasihaigetega suheldes tekkinud üsna piinlikke momente.

Möödunud aastal psoriaasihaigete seas läbiviidud uuringus selgus, et pea kõik haiged tunnetavad piinlikke momente kaasinimeste poolt (N 93%, M 76%) ning suhtlemisel lähedastega tunnetavad haiged probleeme ca pooltel juhtudest (N 68%, M 54%).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099