Autor: Violetta Riidas • 10. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas teler ahvatleb meid rämpstoitu õgima?

Rämpstoidureklaam mõjutab eelkõige premeerimistundlikke inimesi. Mis sunnib meid rämpstoitu manustama?

Queenslandi ülikooli teadlaste uurimusest nähtub, et ehkki seni on osa ülekaalulisuse kasvust seostatud odava ja kaloriküllase toidu lihtsa kättesaadavusega, säilitavad paljud sama touiduga kokku puutunud inimesed jätkuvalt tervisliku kehakaalu.

Austraalia Queenslandi ülikooli psühholoogiateaduskonna lektor dr Natalie Loxton uuris koos tudeng Samantha Byrne’iga isikuomadusi, mis muudavad mõned inimesed ülesöömisele ja kaalus juurdevõtmisele eriti vastuvõtlikuks. Uurimus keskendus küsimusele, miks ühed ja samad hamburgerireklaamid televisioonis mõjutavad ühtesid inimesi rohkem kui teisi, vahendab Medical Xpress.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099