Autor: Violetta Riidas • 24. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Eestist lahkuvate arstide arv peab vähenema poole võrra

Selleks et Eestis oleks 2032. aastal 3 arsti 1000 inimese kohta (Euroopa keskmine), peab arstide lahkumine välismaale vähenema poole võrra ja igal järgneval aastal Eesti raviasutustesse tööle minema 130–140 noort arsti, selgub Eesti Arstis ilmunud uuringust, vahendas Med24.

Septembri Eesti Arstis ilmus Raul-Allan Kiiveti, Helle Viski ning Toomas Asseri poolt kirjutatud uuringuartikkel “Eestis töötavate arstide arvu prognoos aastaks 2023”, kus autorid analüüsivad Eesti töötavate arstide arvu dünaamikat lähiaastatel.

Artiklist selgub, et kokku oli Eestis 2012. aastal töökoht 4521 arstil, kellest 15% on vanemad kui 65 aastat. Viimase kümne aasta arstiõppe lõpetajatest on 2012. aastaks Eestisse tööle jäänud keskmiselt 74 arsti iga aastakäigu kohta. See moodustab poole, mis on vajalik, et säilitada arstide koguarv senisel tasemel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099