23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavaim viis tagada maa-apteekide jäämine

Riigikogu otsus hakata tegelema apteekide asutamispiirangutega on arusaamatu. Mina ei ole näinud ühtegi analüüsi, mis veenvalt näitaks, et asutamispiirangud rikuvad isikute õigust tervise kaitsele.

Ettevõtlusvabaduse asetamine kõrgemale isikute tervisest on pehmelt öeldes kummaline. Seda eriti, kui meenutada, et Riigikohus on 2007. a juba teemat lahanud ning leidnud, et piirangute vastuolu põhiseadusega puudub.

Järske pöördeid tervishoiualal on lubamatu teha ilma igakülgse eelneva analüüsita. Vaja on veenduda, et muudatuse plussid ka miinused üles kaaluvad. Maa-apteekide säilimise kindlustamise reaalseid alternatiive pole keegi välja pakkunud. Selge on aga nii palju, et maal uusi apteeke ei teki seni, kuni nende juurdehindlused ei tõuse. Kõik ülejäänu on rahvale prügi silma ajamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099