Autor: Violetta Riidas • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: kiirabi saab järgmisel aastal 1,7 miljonit lisaraha 

Riigikogu eilsel istungil küsitis sotsiaalminister Hanno Pevkuritl, et miks olukorras, kus arstiabi tsentraliseerumise käigus muutub kiirabi järjest olulisemaks, on sellele planeeritavat raha järgmisel aastal vähendatud.

Hanno Pevkur:

Kiirabi rahastamine järgmisel aastal on planeeritud kindlasti vähemalt samas mahus, kui ta on sellel aastal, mis puudutab kiirabibrigaade. Kui me vaatame ka äsja tervishoiutöötajate ja haiglate liidu vahel sõlmitud lepingut, siis sealt on kiirabile tulemas veel täiendavat ressurssi. Me püüame leida võimalusi ka selleks, et kiirabile katta täiendav bensiini kallinemise hind, kütuse kallinemise hind, paljud sõidavad diislikütusega, kütuse kallinemise hind ja igapäevased ülalpidamiskulud. Nii et praegu oleme arvutamas ja saatmas, loodetavasti Riigikogu alustab ka selle n-ö streigikokkuleppe tagajärjel kiirabile täiendava summa eraldamise arutamist. Kokku, kui ma mälu järgi püüan meenutada, on see suurusjärgus 1,7 miljonit täiendavalt lisaks kiirabile. Nii et selles osas võib olla üsna rahulik, et kiirabibrigaadid vähemalt selles mahus, mis nad on sel aastal, kõik jätkavad. Kui vaadata järgmisest aastast edasi, siis on plaan kiirabibrigaade tervikuna riigis juurde tekitada, mitte neid vähemaks võtta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099