Autor: Violetta Riidas • 20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip soovib, et rohkem arste käiks välismaal

Peaminister Andrus Ansip avaldas riigikogus lootust, et üha enam arste käiks välismaal praktiseerimas, sest see annab Eesti meditsiinile teadmisi juurde. 

Riigikogu liige Tarmo Tamm küsis peaministrilt, kas tal ei ole head valemit, et teha nii, et Eesti arstid jääksid koju tööle ja need patsiendid mujalt Euroopast tuleksid Eesti haiglatesse ravile.

 Ansip leidis, et küllap lähematel aastatel jätkuvad mõlemad tendentsid, nii Eesti arstide suundumine Eestist väljapoole tööle kui ka patsientide tulek Eesti haiglatesse. «Ma usun, et see esimene tendents puhtalt majanduslikel põhjustel väljapoole tööle asumise mõttes väheneb, kuid teadmiste hankimise tähenduses ma sooviksin, et see tendents pigem süveneks,» lisas peaminister. «Eesti meditsiin on väga palju võitnud sellest, et meie arstid on mõnda aega saanud praktiseerida maailma tipphaiglates. On teatud ravivaldkonnad, mis on Eestis arenenud ainult seetõttu, et üks, kaks või kolm arsti on mõnda aega töötanud maailma tipphaiglates,» rääkis Ansip. Ta tõi näiteks kehavälise viljastamise, mis on Andrei Sõritsa eestvedamisel jõudnud skeptitsismist riikliku viljatusraviprogrammini, samuti Hele Everausi ja luuüdi siirdamise arengu Eestis. «Ma sooviksin, et Eesti inimestes, ka laiemalt, mitte ainult meditsiini valdkonnas, vaid ka laiemalt oleks tahtmist käia maailmas ja õppida seal. Ma soovin muidugi, et nad tuleksid koju tagasi ja rakendaks saadud teadmisi,» sõnas Ansip.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099