Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Tervislik toitumine ei pruugi olla keskkonnasõbralik
Täisväärtuslik dieet, mis sisaldab palju puu- ja juurvilju, võib olla tervislikum inimestele, aga mitte ilmtingimata keskkonale. Sellistele järeldustele jõuti Prantsusmaal läbi viidud uuringus, vahendas EurActive.com.
Analüüsides umbes 2000 täiskasvanud prantslase toitumist ja sellega seonduvat kasvuhoonegaaside teket, jõudsid uurijad American Journal of Clinical Nutrition avaldatud artiklis järeldusele, et tervislik dieet ei ole keskkonnamõjudelt tervislikeim. „Süües tervislikult pead sa sööma palju madala energiasisaldusega toitu, nagu puu- ja juurvili“, ütles uuringu juhtivautor Nicole Darmon (National Research Institute of Agronomy Marseille).