Analüüsides umbes 2000 täiskasvanud prantslase toitumist ja sellega seonduvat kasvuhoonegaaside teket, jõudsid uurijad American Journal of Clinical Nutrition avaldatud artiklis järeldusele, et tervislik dieet ei ole keskkonnamõjudelt tervislikeim. „Süües tervislikult pead sa sööma palju madala energiasisaldusega toitu, nagu puu- ja juurvili“, ütles uuringu juhtivautor Nicole Darmon (National Research Institute of Agronomy Marseille).
Puu- ja juurviljade kasvatamine ei tooda nii rohkelt kasvuhoonegaase, kui loomapidamine, kuid toiduainete tootmine, mis hõlmab ka põllumajandustehnika kasutamist ja transporti, on arengumaades 15-30% kasvuhoonegaaside emissiooni põhjustaja, ütlesid autorid. Lisaks tootmise analüüsimisele võeti uringus arvesse ka teisi toidu valmistamise etappe, nagu keetmine jne.