• 06.09.13, 14:29
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Enam kui kolmandikul võib D-vitamiini tase olla madal

Ajakirjas British Journal of Nutrition avaldatud süstemaatiline ülevaateartikkel on üks esimesi, kus keskendutakse D-vitamiini tasemete uurimisele ja võrdlemisele terves maailmas, vahendas ERRi teadusportaal.
Heidelbergi Ülikooli teadlase Kristina Hoffmanni sõnul peitud antud uuringu tugevus kindlate kriteeriumide kasutamises, et filtreerida välja ja võrrelda andmeid, kasutades 25(OH)D väärtusi. Enam kui kolmandik läbivaadatud uuringutest raporteeris vereseerumis oleva 25(OH)D tasemeid allapoole 50 nM.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele