Rootslanna jättis menüüst suhkru välja ja ta kehakaal langes 110 kilogrammi võrra

Stockholmis elava naise sõnul oli ta 25 aasta jooksul suhkrust sõltuvuses, edastab Aftonbladet.

Rootsis elav Camilla Näslund kaalus varem 180 kilogrammi, kuid ühe toiduaine menüüst välja jätmine aitas tal kehakaalu langetada 110 kilogrammi võrra, kirjutas elu24.

Ilma suhkruta muutus ta kiiresti väsinuks ja närviliseks.«Ma ei söönud suhkrut vaid energia saamiseks, pigem oli see narkootikum, mis aitas lõdvestuda. Sõin magusat, kuna mu töö oli stressirohke,» lausus rootslanna. 

Arst Frederik Paulu sõnul süüakse tänapäeval liiga palju suhkrut ja see on suur probleem. Paulu sõnul kasvatab liigsuhkur teist tüüpi diabeeti ja südamehaigustesse haigestumise ohtu.  

Arstide sõnul on see, et 180-kilogrammine naine kaotab kehakaalus 110 kilogrammi, üsna erakordne. Nad lisasid, et kehakaalu langetaja peaks mõtlema, millest ta liigne kehakaal võib olla tingitud ning vähendama menüüs just seda ainet. «Kui suhkruvajadust rahuldatakse eelkõige kommide söömisega, siis tuleks loobuda kommidest,» laususid toitumiseksperdid. Lisati, et ðokolaadis leidub peale suhkru ka rasva. Kui loobuda ðokolaadist, siis ei saa organism lisaks suhkrule ka rasva.

Näslundi sõnul sai ta suhkrusöömine alguse juba lapsena. Ta oli siis sõltuvuses moosi ja suhkruga pannkookidest. Nüüd 45-aastane naine sai oma kehakaaluprobleemist aru juba 1990. aastatel ja otsis juba siis kehakaalu langetamise võimalusi. «Sain kaalu mitu korda langetatud, kuid kõik tuli ikka tagasi. Viimati oli suur kehakaalu tõus aastatel 2005 – 2009. Siis tõusis mu kehakaal 180 kilogrammini,» sõnas rootslanna.  

Ta lisas, et kehakaalu kaotamise taga ei ole vaid tähelepanu pööramine toidule, vaid kogu elustiilile. Nüüd sööb Camilla Näslund hommiku- ja lõunasöögi ajal palju valku. See hoiab ära õhtused õgimishood. Ta püüab hoida ka veresuhkru tasakaalus, et ei tekiks magusaisu.

Vaata pilte SIIT

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.