Autor: Violetta Riidas • 5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ema süüdistab haiglat tütre väljavisakmises

 Merimetsa haigla ühe patsiendi ema süüdistab raviasutust hoolimatus käitumises nii patsientide kui ka nende lähedastega, haigla kinnitusel käitus kurtja ise ebaadekvaatselt, kirjutas Tarbija24.

19-aastane Darja viidi Merimetsa haiglasse kollatõvediagnoosiga 7.oktoobril, kirjutab venekeelne Postimees. Ajalehe poole pöördunud ema Jelena ei salga, et tema lapsel on probleeme narkootikumidega.

 «Kuid haiglas ei teinud ta midagi halba. Ta käitumine oli täiesti normaalne,» rääkis naine. Teisel päeval läks ema tütart vaatama ning Darja tuli kolmandalt korruselt alla esimesele emale vastu, haiglatöötajad nägid seda, kuid midagi ei öelnud. Küll aga aeti Darja kolmandal päeval ema sõnul haiglast välja, kuna ta olevat rikkunud režiimi. «Kuidas nii saab juhtuda? Keegi ju ei öelnud talle, et ta ei või palatist lahkuda? Aga ravi? Seda talle ei piisavalt ei pakutud. Meile ei antud isegi mitte ühtegi dokumenti tema analüüside vastuste kohta,» on ema pahane.  Naine pöördus selgituse saamiseks haiglasse ning kurtis, et arst Nele Rasmann käitus temaga jämedalt, ähvardas kutsuda turvatöötaja. «Ma ütlesin, et ei talu sellist ebaviisakust ja pöördun meediasse. Sain selle peale vastuse, et võin teha, mida soovin,» sõnas naine. Vestluse juures olnud haiglatöötaja, kelle nime naine ei tea, olevat aga öelnud, et «ravige ise oma narkomaani». Raviarst Nele Rasmanni sõnul Darja hospitaliseeriti ägeda nakkusliku maksapõletikuga. Haiglasse võtmisel tehti täpsustavad analüüsid, osad vastused said valmis samal päeval, osad vastused olid veel töös. «Darjal olevat kodus olnud palavikuepisood, haiglas oli tema kehatemperatuur normis ning kaebused olid vaid narkootikumide võõrutusnähtude üle,» rääkis arst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099