Autor: Violetta Riidas • 5. november 2013
Ainult tellijatele

Tartu geneetikud hakkavad koos Lusenne'i teadlastega uurima kehakaalu

Tartu ülikool ja Šveitsis Lausennes asuv Nestlé terviseteaduse instituut sõlmisid kolmeaastase koostöölepingu, mille raames hakataks koos TÜ Eesti geenivaramuga uurima kehakaalu reguleerivaid molekulaarseid ja geneetilisi tegureid. Koostöö eesmärgiks on mõista paremini, kuidas kehakaalu reguleeritakse ja millised on selleks olulised tegurid.

"Näiteks on teada, et inimesed, kes söövad küll sama palju, võtavad kaalus juurde või alla erinevalt, kuigi kehaline koormus on võrdne. Selle selgeid põhjuseid ei ole veel tänaseks tead," rääkis Eesti geenivaramu direktor Andres Metspalu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708