Autor: Violetta Riidas • 6. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Pakendimürgid lekivad toidu sisse
Kõik pole kuld, mis hiilgab ja seda teavad hästi keemikud. Ning mida paremaks muutuvad keemikute uurimismeetodid, seda enam koorub välja ohte toidust ja nende pakenditeski, tõdeb Eesti maaülikooli toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa.
Oma uues raamatus kirjutate ka pakenditest toiduainetesse sattuvatest mürgistest ainetest.
Pakendiprobleem on väga tõsine asi. Varem arvati, et plastpakendites sisalduvad ained on ohutud, sest inimeste tervise pärast on neile kehtestatud ju väga väiksed lubatud piirnormid. Nüüd on aga selgunud, et pakendimürgid võivad toiduainetes just väikestes kogustes eriti ohtlikud olla. Sellised ained häirivad inimese hormoonsüsteemi väga väikestes, alla lubatud piirnormi jäävates annustes.