Autor: Siret Trull • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Medicine Estonia tutvustas Eesti ravivõimalusi Soomes ja Venemaal

Eesti meditsiiniteenuste ekspordiklaster Medicine Estonia tutvustas Eestit kui raviturismi sihtriiki Helsingis ja Peterburis toimunud rahvusvahelistel tervisemessidel. Messikülastusel on märgiline tähendus – esimest korda ajaloos tutvustasid Eesti juhtivad meditsiiniettevõtted end piiri taga ühiselt ja koostöös, teatas klaster.

Klastri arendusjuhi Tiina Mikku sõnul on Eesti ravivõimaluste tutvustamine Soomes eriti aktuaalne seoses patsientide valikuvabadust rõhutava EL-i piiriülese tervishoiu direktiivi ülevõtmisega. "Messidel lõime kontakte kohalike kliinikute ja vahendusfirmade esindajatega, saime olulist täiendavat infot sealsete turgude kohta ning võimaluse suhelda meedia ja konkurentidega. Meie boksi külastasid mitmed meditsiiniteenuste vahendajad ning oli ka neid, kes ütlesid, et tulid messile ainult meie pärast. Mõni uus messil saavutatud kontakt on tänaseks jõudnud juba koostööfaasi. Kokkuvõttes võib öelda, et nii Helsingi kui ka Peterburi messi külastus oli heaks tõestuseks, et Eesti meditsiin on välispatsientide jaoks atraktiivne ja konkurentsivõimeline,“ ütles Mikk.

Helsingi tervisemessi "Terveys 2013" külastas 40 000 huvilist. Peterburis toimunud erialamess, kus oli esindatud koorekiht Eesti meditsiiniteenusepakkujate peamistest konkurentidest Soomest ja Saksamaalt, kogus 3500 külastust, peamiselt eksperdid. Medicine Estonia koos klastri liikmete esindajatega oli mõlemal messil väljas oma boksiga. Liikmesorganisatsioonid olid esindatud kõrgetasemelise delegatsiooniga, mis annab kinnitust klastri liikmete ambitsioonide tõsidusest ja valmisolekust panustada meditsiiniteenuste ekspordi arengusse. Delegatsioonidesse kuulusid Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Hoolekandeteenused AS-i, Dr. Niine Nahakliiniku, Kliinik 32, MMG Ravikeskuste ja Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse esindajad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099