Autor: Violetta Riidas • 13. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: meie ei ole kohustanud emasid lapsi haiglas hooldama

Sotsiaalministeerium pole kohustanud emasid viibima haiglas koos lapsega 24 tundi, vastas ministeeriumi ametnik vähihaigete laste vanematele, kes viibivad oma haige lapse juures ööpäevaringselt haiglas, saamata töölt palka ega riigilt rahalist tuge, kirjutas Delfi.

Eesti Päevaleht esitas sotsiaalministeeriumile lapsevanemate küsimused: millest nad elama peaksid ja miks riik ei maksa tasu lapsevanematele, kes teevad ära hooldaja täiskoormusega töö, ja ei kompenseeri neile nende töövõimetust selle aja jooksul? Näiteks Soome sõlmib haiget last hooldava lapsevanemaga lepingu ja tasub talle selle töö eest.

„Küsimustes olete viidanud mitmele asjaolule, mis ei ole tõesed (väited teie küsimustes: lapsevanem teeb ära hooldaja täiskoormusega töö, laps vajab haiguse tõttu 24 h hooldust ja selle hooldustöö peab tegema perekonnale elatise teenija),” vastas ministeeriumi pressiesindaja Armo Vask. „Sotsiaalministeerium ei ole kehtestanud korda, mis näeks ette kohustuse lapsevanemal viibida haiglas koos lapsega 24 tundi. Samuti ei ole reguleeritud, kes peaks lapse juures viibima,” kirjutas ametnik. „Kui haige laps vajab haiglas 24-tunnist hooldust, siis hoolduse on samuti kohustatud korraldama haiglapersonal, kuid hooldust võib soovi korral läbi viia ka lapsevanem.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099