Autor: Kadi Heinsalu • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gripi vastu vaktsineerimise tase ELis madal

EL raporti kohaselt on enamuses EL riikides hooajalise gripi vaktsineerimise tase madal, teatab Euroopa Nõukogu oma raportis. 

Eelmisel nädalal avaldatud raporti kohaselt on vaid üks 18st EL liikmesriigist, kes asjakohased andmed edastasid, täitnud vanemates vanusegruppides hooajalise gripi vakdineerimisega hõlmatud nõutava taseme ehk 75%. Selleks riigiks on Holland. Ühendkuningriik on taseme saavutamisele lähedal 74% hõlmatusega. Ülejäänud riikides on vaktsineerimise tase vahemikus 1.7% ja 64.1%.

Teiste riskigruppide osas, nagu krooniliste haigustega isikud ja tervishoiutöötajad, olid andmed puudulikud. See lubab arvata, et sihtgupi vaktsineerituse osas ei ole erilisi edusamme tehtud. Seda hoolimata asjaolust, et praktliselt kõik EL liikmesriigid on teavitanud rahvuslike või regionaalsete hooajalise gripi vaktsineerimise poliitikate olemasolust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099