Autor: Violetta Riidas • 22. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

Rõivas: mitmed Suurbritannia apteekide teenused väärivad ülevõtmist

"Suurbritannia kogemus apteegisektori organiseerimisel ja apteekides pakutavate lisateenuste arendamisel on äärmiselt muljetavaldav," ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas teisipäevasel kohtumisel Suurbritannia tervishoiuministri Earl Howe'ga.

Minister Howe tõdes, et kuna 5-8 protsenti haiglasse sattunud inimeste tervisehädadest on põhjustatud valest ravimikasutusest, tuleb panna rõhku apteekri, arsti ja patsiendi tihedamale suhtlemisele ning ravimikasutuse jälgimisele, et vähendada ravimite väärtarbimist ning kõrvalmõjude tekkimist. "Näeme, et apteekrid võiksid arstidega senisest veelgi rohkem koostööd teha. Ka ühiskonda tuleb veelgi rohkem teavitada, et inimesed teaksid minna apteeki, mitte näiteks kergete tervisemuredega erakorralise meditsiini osakonda," rääkis minister Howe. "Meditsiinis on kvaliteedi parandamine ja terviseprobleemide ennetamine alati odavam kui tagajärgedega tegelemine."

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708