Autor: Violetta Riidas • 24. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Ameerikas rasvumist põhjustav suhkur jõuab Euroopasse
Ameerika „halb suhkur“ on teel Euroopa Liitu järgnevate aastate jooksul, hoiatavad teadlased. Draama põhjustab nende väitel ameerika rasvumisepideemia teadlaste sõnul tööstuslik suhkur isoglükoos, mis suurendavat oluliselt diabeediriski, kirjutas Õhtuleht.
Teadlane David Ludwig leiab, et see on USAs suurenenud rasvumise põhjuseks ning riigid, mis lubavad seda kasutada, suurendavad 2-tüübi diabeeti haigestumise riski. Varem on Euroopa Liit selle kasutamist tugevalt piiranud, kuid paari aasta pärast võib kõik muutuda.
Svenska Dagbladet informeerib muudetud impordikvootidest aastatel 2016 ja 2017, mis tähendab, et suhkrut võidakse tuua ka Euroopa Liitu.