Autor: Siret Trull • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspertkomisjonile laekus mullu 137 kaebust

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon (TKE) analüüsis 2013. aastal 137 ekspertiisitaotluse asjaolusid ning tuvastas vajakajäämisi 30 korral, millest otseseid arstliku tegevuse vigu oli 25 ning 5  juhul esines puudujääke töökorralduses, dokumenteerimises või patsiendi ja tema lähedastega suhtlemises.

Terviseamet esitas 9 ekspertiisitaotlust, advokaadibüroodelt/juristidelt ja politseilt laekus 7, Eesti Patsientide Esindusühingult 5 ning haiglatelt 2 ekspertiisitaotlust. Ülejäänud ekspertiisitaotlused esitasid patsiendid/patsiendi esindajad. 

27 avaldust saatsid kinnipeetavad vanglate arstiabi kohta. Perearstide töö kohta esitati 11 ekspertiisitaotlust. Ambulatoorse ja statsionaarse eriarstliku ravi kohta esitati kokku   55 ekspertiisitaotlust, neist 45 juhul taotleti hinnangut ühe konkreetse eriala arstide (10 – naistearstid, 10 – kirurgid, viimastest 5 juhul olid ekspertiisitaotluse ajendiks kirurgilise operatsiooni tüsistused; 7 - ortopeedid, 5 - psühhiaatrid, 3 - nahaarstid, 3 - lastearstid, 2- kardioloogid; 1 - gastroenteroloogid, töötervishoiuarstid, silmaarstid, onkoloogid, proktoloogid) tegevusele, ülejäänud 10 juhul puudutas avaldus mitme tervishoiutöötaja  tegevust ja suhtlemist. 19 ekspertiisitaotlust esitati hambaravi ja –proteesimise kohta ning 17 ekspertiisitaotlust erakorralise meditsiiniabi kohta, s.h 10 kiirabi ja 7 haiglate erakorralise meditsiini osakondade (EMO-de)  töö kohta. Hooldus- ja põetusteenuste osutamise kohta esitati 3 taotlust. Peale esmakordsete ekspertiisitaotluste menetleti teistkordselt esitatud 5 taotlust isikutelt, kes polnud TKE hinnanguga rahule jäänud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099