Autor: Siret Trull • 29. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Regulaarsete veredoonorite arv kasvab

Eesti verekeskuseid külastas mullu veidi üle 37 000 doonori, kes tegid kokku ligi 61 000 vereloovutust.

Korduvdoonoreid oli eelmisel aastal ligi 30 000 ja esmadoonoreid üle 7000. Kui esmadoonorite arv jääb aasta aastalt veidi väiksemaks, siis korduvdoonorite ja vereloovutuste hulk on iga aastaga kasvanud.

„Korduvdoonorite arvu tõus on rõõmustav nähtus. See tähendab, et üha rohkem on neid, kes ei piirdu ühe üksiku vereloovutusega, vaid tulevad regulaarselt tagasi,“ kommenteeris Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099