Autor: Kadi Heinsalu • 3. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Kalda: perearstidest on pädevushinnatud 70%

Perearstide erialase pädevuse hindamine Euroopas varieerub laialt, kuid Eestis see üsteem toimib ja 70% perearstidest läbib regulaarselt resertifitseerimise, rääkis perearst, ülikooli professor Ruth Kalda.

Eestis läbib pädevust 70% perearstidest, mis on väga hea tulemus. "Murekoht, mis saab ülejäänud 30%, sest süsteem on vabatahtlik," lausus Kalda. Tuleks mõelda rohkemate aktiivsete tegevuste kaasamist resertifitseerimisse, jätkas Kalda. "On sõnumeid, et täna, kus perearstidest on kitsas käes, on tahet alandada tingimusi, kes üldse võib osutada üldarstiabi. Kuid sel juhul on mängud kahes eraldi liivakastis, sest milleks end täiendada, kui üldarstiabiks pole vaja enam varsti isegi eraldi koolitust," tõdes Kalda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708