Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Uued kasvuhormooni piirväärtused ei ole veel ametlikult kinnitatud

Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu arutas esmaspäeva pärastlõunal toimunud koosolekul kasvuhormooni testi uute piirväärtuste kasutuselevõtuga kaasnevaid õiguslikke aluseid ning pidas vajalikuks Andrus Veerpalu juhtumi teemal kõik võimalikud otsused edasi lükata, kuni uued piirväärtused on lõplikult kinnitatud ning WADA ja FIS on esitanud oma ametlikud seisukohad.

SA Eesti Antidopingu nõukogu esinaise dr. Eve Undi sõnul on meedias viimastel päevadel levinud ennatlikku infot ja järeldusi uute kasvuhormooni piirväärtuste kasutuselevõtu ja Veerpalu juhtumi käsitlemisega seoses. „Tegelik seis on selline, et uued piirmäärad ei ole veel ametlikult kinnitatud - eelnevalt on nõutav vastava artikli aktsepteerimine rahvusvahelises eelretsenseeritavas teadusajakirjas. Seejärel saavad WADA ja testi tellija FIS võtta ametliku seisukoha Veerpalu juhtumi taasavamise või mitteavamise kohta. Kui nad otsustavad juhtumit mitte avada, aktsepteerib ka Eesti Antidoping seda otsust," ütles Unt. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708