Autor: Siret Trull • 5. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Inspektsioon kontrollib tervise infosüsteemi andmekvaliteeti

Andmekaitse Inspektsioon on koostöös Terviseametiga alustanud tervise infosüsteemi andmekvaliteedi ühisjärelevalve, et kontrollida 2014. aastal tervishoiuteenuste osutajaid, kes ei ole oma patsientide terviseandmeid süsteemi kandnud või on teinud seda puudulikult.

„Tervise infosüsteemi terviseandmete kvaliteet on väga oluline näiteks püsiva töövõimetuse ja/või puude taotlejate jaoks, kuid ainult 37% juhtudel on seda võimalik tuvastada olemasolevate andmete põhjal,“ märkis inspektsiooni järelevalvedirektor Andres Ojaver. „Näib, et teenuseosutajatel on tekkinud karistamatuse tunne ja midagi on vaja tõsiselt ette võtta.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708