Autor: Siret Trull • 5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Mill: E-tervise tervis on hea

Kommenteerides täna avaldatud Riigikontrolli auditit „Riigi tegevus e-tervise rakendamisel“, kus Riigikontrolli hinnangul ei ole e-tervise eesmärke saavutatud, ütles E-tervise Sihtasutuse juht Raul Mill, et paljud välja toodud probleemsed kohad on viimase paari aastaga kaardistatud sihtasutuse nõukogus ja juhatuses ning need on töös. Olgu selleks kasvõi patsiendi- ja arstiportaal ning statistikamoodul.

Samas ei ole meil ka varemtehtu osas mõtet häbeneda ning e-tervise tervis on endiselt hea. Eesti on e-tervise alal maailmas üks liidreid. Meie liidripositsiooni ilmselt kinnitab Eesti inimeste endi isiklik kogemus patsiendiportaali, e-töövõimetuslehte või digiretsepti kasutades. „On tähelepanuväärne, et samal päeval kui Riigikontroll tuli välja kriitilise auditiga meie e-tervise olukorrast rääkis Vabariigi President Rootsis Kirunas e-tervise edusammudest Eestis,“ ütles Mill.

Ta tõi esile, et loomulikult võtab uudsete ja kogu riiki hõlmavate digitaalsete süsteemide rakendamine aega. Kui Riigikontroll heidab ette ajalisi viivitusi ja süsteemi käivitamise kallimaks muutumist, siis ka teiste suurte asjade ellu viimine on võtnud ikkagi aastaid, olgu selleks x-tee, ID-kaart või ka eduloona toodud digiretsept. Tervise infosüsteemi andmevahetusega alustati 2009. aastal ning selle kasutustatistika näitab andmete edastuse ja andmete kasutuse märgatavat kasvu 2013. aastal ning seda kindlasti tänu sellele, et andmete edastuse parandamiseks on valitud pigem koostöö kui karistamise vorm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099