Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kampaania: kõhunäärmevähi patsiendid soovivad rinnavähki

Suurbritannias mõisteti hukka heategevuslik kampaania, mille lööklause eelistab üht vähivormi teisele.

Ühest küljest on reklaamikampaania tõstnud teadlikkust kõhunäärmevähi kohta, teisalt on see vallandanud pahameeletormi, kuna kampaanias rääkivad kõhunäärme patsiendid sooviksid, et neil oleks selle asemel hoopis rinna- või munandivähk, vahendasTarbija24.

Heategevusliku kampaania taga on kõhunäärmevähi patsiente ühendav organisatsioon Pancreatic Cancer Action. Kampaanias rõhutakse faktidele, et tegemist on tapvaima vähivormiga – ellu jääb vaid kolm protsenti kõhunäärmevähki haigestunutest, kuna haigus diagnoositakse enamasti liiga hilja. Paljudel on peale diagnoosi saamist elada jäänud vaid 4-6 kuud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708