Autor: Triin Tabur • 17. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülekaal kimbutab rohkem kui pooli Eesti mehi

Ekspertide hinnangul kannatab 1,46 miljardit inimest maailmas ülekaalulise või rasvumise käes. Eestis puudutab ülekaalulisuse probleem enim mehi, kirjutas tarbija24.

Maailma Terviseorganisatsiooni korraldatud uuring näitab, et üks kolmest täiskasvanust on ülekaaluline. Probleem ei ole mitte ainult meditsiiniline, vaid ka sotsiaalne. Igal aastal sureb ülekaalulisest tekkinud terviseprobleemide tõttu maailmas kolm miljonit inimest. Overseas Development Institute Londonis teatas hiljuti jahmatavatest tulemustest - 1,46 miljardit inimest kannatab ülekaalulise või rasvumise käes ning enamik neist on pärit arengumaadest. See arv on 30 aasta jooksul neljakordistunud.

Tervise Arengu Instituudi (TAI) toitumise eksperdi Tagli Pitsi hinnagul on ülekaalulisus probleemiks ka Eestis. Ta tõdes, et 2012. aastal korraldatud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring näitas, et enim puudutab see mehi. 54,5% meestest on liigse kehakaaluga kimpus. “Sööme tihti rohkem, kui jõuame energiat ära kulutada ning ka kehaline aktiivsus on vähenenud,” selgitas Pitsi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099