Autor: Triin Tabur • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

D-vitamiin pakub leevendust kroonilisele lööbele

USAs asuva Nebraska ülikooli teadlased näitasid, et D-vitamiini lisand võib leevendada kroonilist löövet – allergilist nahareaktsiooni, mille ravivõimalused on suhteliselt piiratud, vahendas ERRi teadusportaal.

Ajakirjas Annals of Allergy, Asthma and Immunology avaldatud uuringus käsitleti D3-vitamiini lisandi rolli kroonilise lööbe ravis. Töö käigus anti 38 uuritavale iga päev allergiaravimite kolmikkombinatsiooni ning lisaks D3-vitamiini (kas 600 või 4000 IU-d).

Vaid nädala möödudes vähenesid vitamiinilisandit saanud patsientide sümptomid 33 protsendi ulatuses. Kolme kuu pärast vähenes D3-vitamiini kõrgemat annust võtnud inimeste lööbe tõsidus veel 40 protsenti, väiksema doosi korral edasist paranemist ei ilmnenud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708