Autor: Violetta Riidas • 25. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Euroopa Ravimiamet soovitab piirata strontsiumranelaadi (Protelos) kasutamist

Eesti Ravimiameti teatel soovitab Euroopa Ravimiamet kasutada strontsiumranelaati (Protelos) ainult neil patsientidel, keda ei saa ravida teiste osteoporoosiravimitega. Ravi Protelos’ega ei tohi alustada patsientidel, kelle on anamneesis insult või müokardiinfarkt. Protelos’t kasutavate patsientide tervislikku seisundit tuleb regulaarselt (iga 6 kuni 12 kuu järel) kontrollida ning südame- või vereringehäirete (nt vererõhu tõus, stenokardia) tekkimisel tuleb ravi lõpetada.

Hinnangu koostamisel arvestas Euroopa Ravimiameti Inimravimite komitee osteoporoosiekspertide ja Riskihindamise komitee soovitustega ning leidis, et Protelos’el on koht luumurru kõrge riskiga patsientide raviskeemis juhul, kui patsiendi anamneesis ei ole kardiovaskulaarset haigust ja kui patsient ei saa kasutada teisi ravimeid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708