Autor: Violetta Riidas • 25. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terviseamet: Tegemist oli Raido Paasma omaalgatusliku eksperimendiga

Terviseameti menetluse käigus Pärnu haiglalt saadud selgituste põhjal külastas haiglat möödunud aasta novembris  Venemaal 2013 aastal väljaõppe lõpetanud arst eesmärgiga  uurida siinseid töövõimalusi. Tegemist oli arstiga, kelle kvalifikatsiooni Terviseamet ei ole hinnanud ega andnud talle õigust Eestis töötamiseks. 

Kolmepäevasele tutvumisvisiidile tulnud potentsiaalsele tulevasele kolleegile oli valmis Eesti tervishoiusüsteemi, Pärnu haiglat ja haigla kliinilise töö köögipoolt tutvustama haigla anestesioloogia-, intensiiv- ja operatiivravi juhataja dr Raido Paasma. Inimene lubati haiglasse dr Paasma töövarjuna, ilma iseseisva praktiseerimise õiguseta.

Ühel hetkel oli aga noor vene kolleeg siiski operatsioonitoas ise anesteesiat andmas,  mille käigus toimus dr Paasma poolt meedias kirjeldatud intsident.  Terviseameti hinnangul võttis dr Paasma sellega haigla ja patsiendi jaoks põhjendamatuid riske. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708