Autor: Violetta Riidas • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noorte palgaootus on 800-1200 eurot

Haridus- ning infomessi Intellektika 2014 ja teiste partneritega koostöös läbi viidud CV Keskuse uuringust selgus, et noorte seas paistab silma endiselt väga tugev sooline palgalõhe. Noorte palgaootus jääb suurusjärku 800-1200 bruto, kuid märgatav osa naistest on nõus töötama ka madalama tasu eest, teatas CV Keskus.

Kui 22 protsenti meestest on nõus töötama alla 800 euro suuruse brutopalgaga, siis sama suure tasu eest on nõus tööle asuma koguni 44 protsenti naistest. Enam kui 1200 euro suurust brutopalka sooviksid saada 28 protsenti meestest ning kõigest 15 protsenti naistest, teatas CV Keskus. 

«Palgaootused on aastaga kergelt kasvanud, kuid kahjuks on endiselt noorte seas märgatav selge sooline palgalõhe,» kommenteeris uuringu tulemusi CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil. «Võrreldes aastataguse ajaga on noorte seas sooline palgalõhe siiski vähenenud. Aasta tagasi oli alla 800 eurose brutopalga eest nõus töötama 22 protsenti meestest ning 48 protsenti naistest.» 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708