Autor: Violetta Riidas • 5. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Rasedusaegne tasakaalustatud dieet alandab enneaegse sünnituse riski
Lapseootel emadele soovitatakse sageli süüa rohkelt puu- ja juurvilju. Hiljutine uuring lisab tõendust, et raseda naise tervislik toidulaud seostub enneaegse sünnituse riski alanemisega, kirjutas ERR Teadusuudised.
Teadlased analüüsisid enam kui 66 000-lt Norra lapseootel emalt ajavahemikus 2002-08 kogutud andmeid, neist veidi üle viie protsendi tõid oma beebi ilmale ennetahtaegselt ehk enne 37. rasedusnädalat.
Läbimõeldult ja tervislikult toitunud naiste seas, kelle toidulaual oli rikkalikult köögivilju, puuvilju, täisteratooteid ja ka vett, esines enneaegseid sünnitusi oluliselt vähem. Uuringu tulemused ilmusid ajakirjas BMJ.