Autor: Violetta Riidas • 7. märts 2014
Ainult tellijatele

Suitsetamine muudab noorte inimeste ajustruktuuri

Ameerikas suitsetavad noored rohkem kui mistahes teise vanuserühma esindajad. Kahjuks langeb see aeg hilisest teismeliseeast kuni varase täiskasvanueani kokku perioodiga, mil aju veel endiselt areneb, kirjutas ERR Teadusuudised.

Hiljutine uuring näitas, et noortel täiskasvanud suitsetajatel võib suitsetamisest ja sõltuvusest tulenevalt avalduda ajustruktuurides muutusi. Sellised muutused võivad esineda ka neil, kes on suitsetatud suhteliselt lühikese aja jooksul. Neurobioloogilised muutused, mis nimetatud kriitilisel perioodil suitsetamise tõttu tekivad, seletavad ka seda, miks on noores eas suitsetama hakanud inimestel sigarettidest nii raske loobuda. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708