Autor: Siret Trull • 11. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oomega-3 rasvhapete kõrged tasemed toidus seostuvad parema unega

Oxfordi ülikool uuringu põhjal seostuvad oomega-3 pikaahelalised rasvhapped parema unega.

Teadlased uurisid, kas igapäevane 600 mg suurune lisand võiks parandada 16 nädala jooksul 362 lapse unekvaliteeti, vahendasid ERR teadusuudised.

Uuringu alguses täitsid vanemad laste kohta küsimustikud, millest ilmnes, et koguni neli last kümnest kannatasid regulaarsete unehäirete käes (sh pidev öine ülesärkamine). Igapäevaseid oomega-3 lisandeid saavad lapsed magasid peaaegu tunni kauem (58 minutit) ja omasid öö jooksul vähem ärkveloleku episoode kui platseebo kapsli saanud kaaslased.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099