Autor: Kadi Heinsalu • 13. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Rapla haiglas oli traumapäev

6. märtsi ennelõunal toimus Põhja-Eesti Regionaalhaigla eestvedamisel Raplas järjekordne traumapäev.

Vaadake huvitavat videot: http://youtu.be/BK_Umq0hxFA. Õppusest võtsid osa Regionaalhaigla neli kiirabibrigaadi, üks reanimobiilibrigaad, Tartu Ülikooli arst-residentide brigaad ning Rapla haigla, Rapla Päästekomando ja Rapla Ühisgümnaasium. Tegemist oli kümnenda Regionaalhaigla korraldatava traumapäevaga ning teise traumapäevaga Raplas.

Õppuse stsenaariumi järgi toimus Raplas suurõnnetus, tulekahju Uuskülas asuvas vanas vallamajas. Sündmuskohal toimuvatest päästetöödest võtsid osa nii päästekomando kui ka kiirabibrigaadid eesmärgiga harjutada omavahelist koostööd. Kiirabid viisid „kannatanud“ Rapla haiglasse. Õppuse käigus sai Rapla haigla testida oma katastroofiplaani ning harjutada suure hulga kannatanute vastuvõtmist lühikese aja jooksul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708