Autor: Siret Trull • 18. märts 2014
Ainult tellijatele

Kõhunäärmevähile ei pöörata piisavalt tähelepanu 

Esimene üleeuroopaline kõhunäärmevähi ravi käsitlev võrdlusuuring näitab, et enamikus riikides ei pöörata sellele haigusele piisavalt tähelepanu. Ehkki kõhunäärmevähk põhjustab peaaegu sama palju surmasid kui rinnavähk, on tervishoiusüsteem selle unarusse jätnud.

Neljas riigis viiest ei jälgita ravitulemusi ja kokkulepitud hea ravi tava puudub. Nende hulgas, kes ei küüni veel sihikindlale ja elupäästvale tervishoiusüsteemile esitatavate nõudmiste tasemele, on ka Eesti (koos paljude Lääne-Euroopa riikidega). Seda näitab Euroopa kõhunäärmevähi indeks (Euro Pancreatic Cancer Index, EPCI), mille Rootsis tegutsev uurimisorganisatsioon Health Consumer Powerhouse (HCP) täna avaldas.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708