Autor: Siret Trull • 18. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proviisor: apteek maakohas on vajalik asutus

Valga maakonnas on külaapteeke järel neljas omavalitsuses: Tõlliste, Puka, Sangaste ja Taheva vallas. Rohupoodide vajalikkuses maal ei kahelnud ükski Valgamaalasega vestelnud apteekritest.

Tsirguliinas ja Laatres tegutseva Lembe Raua eraapteek on kohaliku rahva hulgas kõrges hinnas. «Kliendid on põhiliselt vanemad inimesed, kes ise eriti linna vahet ei liigu. Apteek on mul kahel päeval nädalas mõne tunni avatud Laatres ja neljal päeval nädalas ka Tsirguliinas,» selgitas Raud.

Kuna käive nii suur ei ole, et võimaldaks ära majandada, käib apteeker poole kohaga lisaks tööl ka Valgas asuvas apteegis. «Ongi nii välja kujunenud, et poole koha koormus on mul eraapteekrina ja poole kohaga olen palgatööl. Pole mõtet ju kaheksa tundi päevas maa-apteeki lahti hoida, sest kliente nii palju ei käi,» sõnas Raud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708