Autor: Triin Tabur • 3. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maret Talk: rinnavähi tuvastamine nõuab radioloogilt väga suurt kogemust

Põhja-Eesti Regionaalhaigla radioloogiakeskuse juhataja Maret Talk ütles portaalile naine24, et kuigi alla 30-aastastel naistel on rinnavähki haigestumise risk väga väike, on just nooremate naiste vähihaigus rinnas sagedamini kiire ja agressiivse iseloomuga.

Regionaalhaiglas on rinnavähi sõeluuringut läbi viidud üle viieteistkümne aasta ning haigla radioloogidel, kes rinnanäärmete piltdiagnostika uuringuid teostavad, on Maret Talgi kinnitusel suur kogemus.

Keskuse juhataja märkis, et kui kokku on regionaalhaiglas 35 radioloogi, siis rinna diagnostikaga tegeleb neist ainult kolm. Ta selgitas, et Euroopa juhised näevad ette, et selleks, et olla pädev, peab radioloog uurima vähemalt 5000 mammograafilist uuringut aastas. Mida rohkem on radioloog mammogramme uurinud, seda täpsema diagnoosi oskab ta ka panna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708