Autor: Triin Tabur • 4. aprill 2014
Ainult tellijatele

Riina Kütner: sõeluuringule tuleb kohale vaid veidi üle poole naistest

Kuigi rinnavähi varajane avastamine on Eestis aastatega kasvanud ja igal aastal kutsutakse riskigruppi kuuluvaid naisi tasuta sõeluuringule, jõuavad paljud Eesti naised Põhjamaade naistega võrreldes arsti juurde liiga hilja, kirjutas naine24.

"Noorte naiste rinnavähi varajase avastamisega pole probleeme ainult Eestis, vaid see on nii igal pool maailmas, kuna neile sõeluuringuid ei tehta," rääkis Põhja-Eesti Regionaalhaigla mammoloog Riina Kütner. Ta selgitas, et kuna noorte rinnakude on tihke, ei pruugi mammograafia anda ammendavat vastust. Mõnes riigis on küll räägitud võimalusest sõeluuringu vanust alandada, aga kuna selle kulu on suur ja kasutegur väike, pole seda siiani tehtud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708